Pražma královská s lilkovým salátem

golden-1139772_1280Suroviny

Pražma královská celá/filety
Lilek
Jarní cibulka
Česnek
Čerstvá bazalka
Rozmarýn
Cherry rajčata
Bio citron
mořská sůl
pepř
Extra Virgin olivový olej

Postup

Celý lilek dáme na rozpálenou pánev či gril a opečeme ze všech stran cca 20minut. Necháme ho zchladnout, oloupeme ho a nakrájíme na větší kostičky. Stroužek česneku, cibulku a lístky bazalky nasekáme najemno, rajčata na menší kousky. Všechny přísady důkladně promícháme, ještě teplé dochutíme šťávou z asi poloviny citronu, pokapeme olivovým olejem, opepříme, osolíme. Znovu důkladně promícháme a podáváme k pečené rybě.
Pražmu nafiletujeme, kůži zlehka nařízneme, aby se ryba lépe vypekla. Filety osolíme a opepříme a pečeme na rozpálené pánvi na trošce oleje nejprve kůží dolů. Lehce je přitlačíme, aby se pánve dotýkaly rovnoměrně, a přidáme asi 2 větvičky rozmarýnu a 2 rozmáčknuté stroužky česneku. Když je maso téměř propečené, filety otočíme, odstavíme z ohně a necháme dojít.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *