Pražma na červeném víně

Pražma královská

Suroviny

1ks Pražma
1 stroužek česneku
20ml olej olivový
0,5 lžíce ocet balsamico
15g másla
pepř mletý černý dle chuti
tymián
bio citron
sůl dle potřeby
víno červené 150 ml
cukr krupice 0,5 lžičky
nakládané cibulky 100 g
šalvěj

Postup

Vykuchanou Pražmu dobře omyjeme a osušíme. Citron nakrájíme na plátky, česnek oloupeme. Vnitřek ryby osolíme a vyplníme bylinkami a česnekem.

Do boků ryby uděláme několik zářezů. Naplněnou Pražmu dáme do pekáče vyloženého pečicím papírem. Obložíme ji plátky citronu a přelijeme olivovým olejem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 25 minut.

Mezitím v pánvi svaříme víno, ocet, cukr a vložíme cibulky. Necháme je na mírném ohni pomalu vařit asi 10-15 minut. Když se víno zredukuje na polovinu, vmícháme máslo a krátce provaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.

Pečenou Pražmu dáme k cibulkám a jen krátce vše prohřejeme. Rybu podáváme s vinnými cibulkami a bílým pečivem.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *