Předkrm – čerstvé ústřice s teplou šťávou

Ústřice
Ústřice

Suroviny
36 ks čerstvých ústřic pro cca 6 osob
1/10 l mléka
30 g másla
mletý bílý pepř
několik kapek vorčesterové omáčky
sůl

Postup

Ústřice otevřeme až krátce před podáváním. Maso (tělíčka) z lastur vyjmeme, očistíme, ústřicový vous odstraníme, očištěná tělíčka vložíme do misky a zakryjeme. Do hrnce nalijeme mléko a zahříváme až do bodu varu, pak do něho dáme sůl, mletý pepř, vorčesterovou omáčku, ústřicovou vodu, ústřicové vousy, máslo a necháme přejít varem. Do osmnácti hlubších lastur dáme po dvou tělíčkách ústřic, procezenou horkou šťávou je zalijeme a upravíme na mísu.
Jako přílohu podáváme topinky

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *