Rejnok s dušenou zeleninou

Rejnok - křídlo
Rejnok – křídlo

Suroviny

maso z rejnoka
máslo
celer
větší cibule
mrkev
bílý jogurt
francouzská hořčice
tučná smetana
hladká mouka
čerstvě namletý černý pepř
sůl

Postup

Očištěné rejnočí maso nakrájíme na větší kostky, okořeníme pepřem a osolíme. Mrkev a celer oškrábeme a nakrájíme na nudličky, očištěnou cibuli nakrájíme na jemné plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo na kterém orestujeme kostky ryby. Na druhé čisté pánvi rozehřejeme máslo, na kterém podusíme připravenou zeleninu, dusíme ji do změknutí, pak směs zaprášíme moukou a vaříme ještě 2 minuty. Nakonec do zeleninové směsi přidáme lžíci hořčice, jogurtu a smetany, opatrně promícháme a chvíli povaříme (za stálého míchání). Do podušené zeleninové směsi vložíme orestované kousky rejnoka a vše promícháme. Jako přílohu podáváme opečené brambory.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *