Ryba s bramborem zapečená v alobalu

Mořský vlk
Mořský vlk

Suroviny

Ryba – Treska, Mořský vlk, Pražma…
sůl a pepř mletý
brambory
paprika
rajče
cibule
česnek
slanina
máslo
hořčice
alobal

Postup

Brambory nakrájíme na plátky a osolíme. Rybu dle vlastního výběru si omyjeme, osolíme, opepříme nebo použijeme koření na ryby. Jestliže nepoužijeme koření, potřeme rybu hořčicí může být i Dijonská. Papriky pokrájíme s rajčaty, cibulí a česnekem na plátky. Slaninu na plátky nebo hranolky. Připravíme si pláty alobalu, ze kterých budeme dělat balíčky. Střed alobalu pomastíme máslem (olejem) a poklademe vrstvou brambor. Na brambory položíme porci ryby, na ní zeleninu, slaninu a opět vrstvu brambor. Na navršené suroviny dáme slabý plátek másla (nemusí být), balíček uzavřeme, přeneseme do vyššího pekáče ve kterém budeme péct. Až budeme mít všechny porce zabalené a nasklácané v pekáči, vložíme je do předehřáté trouby a budeme péct 15-20minut na střední teplotu. Pak balíčky podlijeme a ještě dopečeme 15 – 20minut.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *