Rybí džuveč po chorvatsku

Pražma královská
Pražma královská

Suroviny

4 ks porce ryby (např. Treska, Mořský vlk, Pražma…)
2 ks čerstvé papriky
400 g cibule
1 dl vody
2 lžíce oleje
mleté červené papriky
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup

Nadrobno nakrájenou cibuli mírně orestujeme na pánvi. Přihodíme papriky, které podlijeme trochou vody a podusíme na rozpáleném oleji i s cibulkou. Osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou. Přidáme ryby pokrájené na kousky s nasekanou petrželkou. Směs promícháme a přendáme do ohnivzdorné misky. Podlijeme ještě trochou vlažné vody a pečeme v troubě, při teplotě kolem 190 °C, až ryba změkne.

Jako přílohu podáváme vařenou rýži a zeleninový salát.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *