Rybí filé na paprice

Filé Mořský vlk
Filé Mořský vlk

Suroviny

filé z bílé ryby (Mořský vlk, Pražma, Treska…)
sůl
pepř mletý
citronová šťáva
červená paprika
šalotka
bílé víno
smetana
máslo

Postup

Omyjeme rybu, osušíme ji, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opeříme. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Oloupeme šalotku a spolu s paprikou ji nakrájíme na velmi malé kousky. Nasypeme je do hrnce, zalijeme bílým vínem a zvolna asi 10 minut vaříme. K paprikám přidáme rybu a zvolna vaříme ještě asi 10 minut. Rybu opatrně vyjmeme z omáčky a nakrájíme ji na kusy. Zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme. Omáčku zjemníme smetanou, rozpustíme v ní 40 g másla a podle chuti osolíme. Filety rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Jako příloha jsou vhodné restované brambory s petrželkou.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *