Rybí kari po indicku

čerstvá Treska
Treska

Suroviny

rybí filé 1/2 kg
cibule 2 ks
česnek 2 stroužek
rajčata 3 ks
zázvor 1/4 lžička
muškátový květ 1/4 lžička
kari 1/2 lžíce
sůl 1 špetka
skořice 1 špetka
slunečnicový olej
Postup

Na oleji zpěníme dvě nasekané cibule, přidáme prolisované dva česneky ,¼ lžičky zázvoru a asi minutu mícháme. Pak přidáme rozkrájená 3 rajčata, mírně osolíme, přisypeme 1/4 lžičky muškátového květu a 1/2 lžíce kari, promícháme a odstavíme. V této směsi obalíme osolené rybí filé, vložíme do pánve, zbytek směsi poklademe ještě na povrch filé, zasypeme trochou mleté skořice, trochu podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou na mírném ohni cca 10 minut. Jako přílohu podáváme rýži
Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *