Rybí kari

Mořský vlk
Mořský vlk

Suroviny

Netučná ryba (mořský vlk, treska, …)
2 utřené stroužky česneku
1 lžička anýzu
½ lžičky kurkumy
1 lžička mletého kmínu
1 lžíce letého koriandru
1 lžíce sladké papriky
špetka mletého zázvoru
80 g přepuštěného másla
3 cibule nakrájené na plátky
1 feferonka
sůl
mouka na obalení

Postup

Vykuchanou a očištěnou rybu omyjeme a osušíme. Uděláme příčné zářezy po obou stranách, do kterých vetřeme česnek a anýz. Rybu necháme půl hodiny odležet a omyjeme a osušíme ji. Pak rybu opečeme na pánvi po obou stranách dozlatova. Dáma do tepla. Na pánvi osmažíme nakrájenou cibuli. Když začíná hnědnout, postříkáme ji několikrát vodou, aby se nespálila. Pak ji vyndáme, necháme dobře okapat, aby na pánvi zbylo co nejvíce másla a uschováme. Do pánve dáme feferonku, kurkumu, kmín a koriandr a na mírném ohni asi 2 minuty mícháme. Přidáme papriku, osmaženou cibuli, osolíme a zalijeme 0,3 l vody. Směs přivedeme k varu a mírně vaříme , až se svaří na jednu třetinu. Nakonec vložíme rybu, posypeme zázvorem a petrželkou a dusíme doměkka, asi 10 minut. Podáváme teplé.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *