Rybí puding z tresky

Treska obecná
Treska obecná

Suroviny

1 kg tresky obecné
1 lžička soli
pepř
½ l smetany
sníh ze 4 bílků
špetku strouhaného muškátového oříšku
špetka kajenského pepře

Postup

Rybu vyčistíme, omyjeme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme na plátky, které osušíme a syrové umeleme na masovém mlýnku. Umleté maso dáme do velké mísy, přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek, kajenský pepř a bílky. Dobře promícháme, prolisujeme do druhé mísy a tu vložíme do větší nádoby s ledem. Pomalu vmícháme smetanu a směsí naplníme máslem vymaštěnou formu. Tu postavíme do pekáče s vařící vodou a vaříme 10 až 12 minut ve středně horké troubě. Pudink vyklopíme a ihned podáváme ozdobený potočnicí.

cress-potočnice (řeřicha)
cress-potočnice (řeřicha)

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *