Rychlé smažené kalamáry

Kalamáry
Kalamáry

Suroviny

Kalamáry (celé) 400 g
Česnek 4 stroužky
Olivový olej 150 ml
Petrželka
Sůl
Pepř mletý
Hladká mouka 50 g
Rukola
100 g
Citron 1 ks

Postup

Kalamáry očistíme, omyjeme a necháme na papírové utěrce oschnout. Česnek oloupeme a rozmačkáme a smícháme ho se lžící oleje, přidáme nasekanou petrželku a dochutíme solí a pepřem. Kalamáry lehce obalíme v mouce. V hluboké pánvi rozpálíme olej a kalamáry v něm osmažíme z obou stran, z každé asi na 5 minut. Dokřupava osmahnuté kalamáry přendáme na talíř a pokapeme česnekovo-petrželovým olejem. Podáváme s rukolou a dílkem citronu.

Jako příloha se hodí francouzská bageta nebo opečené brambůrky

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *