Salát dary moře

salát dary moře
salát dary moře

Suroviny

Rukola
Ledový salát
Chobotnice
Slávky
Argentinské krevety
Kalamari
Olivový olej extra virgin
Citrón
Sůl
Pepř bílý mletý
Ocet Jablečný
Česnek

Postup

Dary moře očistíme a připravíme pro tepelnou úpravu. Slávky nevyloupané musí být bez známky pootevření.
Povaříme chobotničky do měkka, podle jejich velikosti cca 30minut a déle. Slávky povaříme cca 5min. Kalamáry nakrájíme na kolečka lehce orestujeme cca 2min. Krevety orestujeme na olivovém oleji tak 1 minutu vše slejeme a necháme vychladnout.
Do mísy dáme čistý olivový olej extra vergine (panenský), do něj nakrájíme česnek na plátky a čerstvý rozmarýn. Přidáme bílé víno, sůl a pepř. Přidáme trochu octa a citronové nebo limetkové šťávy. Promícháme a plody moře ponoříme na 24 hodin do tohoto oleje. Při servírování natrháme rukolu a pokrájíme ledový salát. Vyšleháme olej se solí, pepřem a citronovou šťávou. Nahoru naskládáme plody moře a měsíček citronu.
Vše můžeme posypat kuličky granátového jablka. Také můžeme přidat jiné druhy listových salátu. Podáváme s čerstvou bílou bagetou.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *