Slávky jedlé po katalánsku

DSC_6170slávky

Suroviny

slávky
karotka, porek
cibule, česnek
olivový olej extra virgine
bílé víno, okurky
červené papriky
bobkový list, mořská sůl
čerstvě mletý pepř
sherry ocet

 

Postup

Slávky jedlé pořádně omyjeme, karotku, porék a cibuli nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalijeme olivový olej, na kterém jemně zpěníme zeleninu, přidáme česnek a bobkový list, nasypeme slávky a zalijeme bílým vínem. Vaříme pod pokličkou cca 8 minut. Slávky vyndáme a necháme zchladit. Okurky nakrájíme na plátky, cibuli na proužky a papriku na kostičky. Připravíme si marinádu z sherry octa, olivového oleje, soli, pepře a v míse ji promícháme se zbylými surovinami. Salát můžeme podávat s kousky citronu.

 

 

DSC_6180

 

 

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *