Slávky od pana kapitána

slávky
slávky

Suroviny

Slávky 1/2 kg
Cibule 1 ks
Řapíkatý celer 1 svazek
Bílé víno – suché 1 dl
Máslo
Citron
Česnek
Pepř celý
Sůl
Petrželka

Postup

Slávky (pouze zavřené) opláchneme ve studené vodě,vyčistíme kartáčkem a odstraníme fousy. Vyčištěné slávky dáváme do nádoby se studenou vodou.

Ve velkém hrnci na velkém plameni rozpustíme máslo a přidáme, na půlkolečka nakrájenou cibuli. Přiklopíme a dusíme 3 minuty (neopékáme, dusíme). Pak přidáme nakrájený celer na kousky včetně listů, nakrájený citron na plátky a česnek na plátky, přidáme slávky (slité), zalejeme vínem, okořeníme pepřem a solí. Přiklopené vaříme na maximálním ohni po dobu max. 8 minut. Občas zamícháme. Slávky jsou vařené, jsou-li všechny otevřené. Ty zavřené vyhodíme. Těsně před podáváním posypeme petrželkou.
Ihned podáváme.
Příloha: francouzská bageta

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *