Slávky s rajčaty

Slávky
Slávky

Suroviny

1 kg slávek
cibule
česnek
rajčata
suché bílé víno
posekaná petrželka
olivový olej

Slávky očistíme
Slávky očistíme
Slávky
Slávky

 

 

 

 

 

 

 

Postup

Dobře očistíme a propláchneme slávky od všech nečistot. Nejlépe jdou očistit jemnou drátěnkou. Otevřené slávky vyhodíme!! Na jemno nakrájenou cibuli zesklovatíme na olivovém oleji, pak přidáme také na jemno nakrájený česnek, malou chvilku orestujeme a vhodíme slávky. Zalijeme vínem a přiklopíme. Necháme vařit, dokud se slávky neotevřou. Občas zavřeným hrncem trochu zatřeseme. Rajčata nakrájíme na malé kostičky. Otevřeme hrnec, přidáme rajčata a necháme chvilku redukovat šťávu. Nakonec vmícháme posekanou petrželku. Nesolíme, slávky pustí vlastní slanou šťávu. Pokud jsou slávky neotevřené, odstraníme je. Podáváme s bagetou, kterou si namáčíme ve výborném sosíku.
Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *