Smetanová polévka ze slávek

Slávky
Slávky

Suroviny

slávky vyloupané
cibule
česnek
celer řapíkatý
brambory
máslo
tymián
kopr
uzený domácí bok (slanina)
sůl
pepř bílý mletý
smetana nad 30%

Postup

Rozpustíme v hrnci máslo a orestujeme na něm jemně nakrájenou cibuli, stejně tak nakrájený celer a česnek. Zalijeme zeleninovým vývarem. Slávky opláchneme a dáme vařit zvlášť do lehce osolené vody. Vaříme je 15 minut. Potom je přilijeme do prvního hrnce a přidáme brambory nakrájené na malé kostičky, slávky včetně vyredukovaného vývaru, dochutíme solí a pepřem. Pozvolna vaříme, až jsou brambory měkké.

Do hotové polévky vmícháme smetanu, kopr a tymián. Dvě minuty ještě mícháme, můžeme podávat do předem vydlabaného a znovu předpečeného bochníčku chleba.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *