Středomořské rizoto s kalamáry

Kalamáry
Kalamáry
Kalamáry
Kalamáry

Suroviny

Kalamáry
vařená rýže
kukuřice sterilovaná nebo zmražená
zelené olivy
strouhaný sýr
červená paprika
šalotka
citronová šťáva
tymián
pepř
olej
sůl

Postup

Kalamáry nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 1 hodinu odležet. Na oleji v hrnci osmahneme nakrájenou šalotku, přidáme kalamáry, nakrájenou papriku a přepůlené olivy a dusíme do měkka. Když je směs měkká, přidáme kukuřici, vařenou rýži, promícháme, ochutíme tymiánem, pepřem, solí a necháme 2-3 minuty prohřát. Rizoto na talíři posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme třeba čerstvými bylinkami.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *