Thajská krevetová polévka

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka

Suroviny

Argentinské krevety
žampiony
zeleninový vývar
česnek
červená feferonka
strouhaný čerstvý zázvor
1 PL rybí omáčky
špetka cukru
jarní cibulka – jen zelená část
limetková šťáva
čerstvý koriandr
sůl
pepř

Postup

Na oleji rychle orestujeme feferonku se zázvorem a česnekem. Přidáme žampiony a opečeme je do zlatova. Zalejeme vývarem a necháme chvilku vařit. Ochutíme solí, pepřem, cukrem, rybí omáčkou a limetkovou šťávou. Do polévky vložíme krevety a v polévce je jen prohřejeme. Ozdobíme krájeným koriandrem a jarní cibulkou. Můžeme přidat nudle a na hranolky nakrájenou okurku.

Vyjmeme z krevety střívko
Vyjmeme z krevety střívko

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *