Treska na mátě

Treska obecná
Treska obecná

Suroviny

filé z tresky
cuketa
kapary
mladé cibulky
olivový olej
čerstvá máta
bílé víno
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup

Cuketu podélně rozpůlíme a nakrájíme na jemná půl kolečka. Mladé cukety není třeba loupat. Cibulku pokrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na trošce oleje. Přidáme cuketky, kapary, osolíme, opepříme a necháme dusit cca 10 minut. Odstavíme z ohně, vmícháme mátu, asi 10 lístků a necháme vychladnout. Filety příčně rozkrojíme na dvě části, vznikne nám tak osm kousků. Do zapékací misky rozložíme čtyři, zastříkneme vínem / nebo citronovou šťávou /, na každý dáme 2 lístky máty, rozdělíme na ně připravenou cuketovou směs, přikryjeme zbývajícími kousky filé, zakápneme olejem, osolíme, opepříme a pečeme v rozehřáté troubě na 200° cca 15 minut.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *