Treska s celerovo-rajčatovou omáčkou

Treska
Treska

Suroviny

4 ks Tresky filé (400 g)
2 ks cibule
1 plechovka sterilovaných pokrájených rajčat (400 g)
200 g celeru
oregáno
bazalka
pepř
olej
sůl

Postup

Celer oloupeme a pokrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvi si rozpálíme olej a dáme na něj cibuli a celer, podlijeme, přiklopíme a dusíme, než celer změkne. Jakmile je celer měkký, přidáme konzervu rajčat, pokrm ochutíme pepřem, solí, bazalkou a oregánem a necháme 5 minut provařit.
Filety tresky nakrájíme ostrým nožem na kostky 2×2 cm velké a nasypeme do připravené omáčky, na ztlumeném ohni vše povaříme 10 minut.
Jako příloha se hodí rýže či opečený brambor

 

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *