Tuňákové špízy

IMAG3392

 

Suroviny

steak z tuňáka SASHIMI
cherry rajčata
papriky, cibule
Bio citron k podávání

 

Na marinádu:
1 lžička soli
1/2 lžičky mletého pepře
100 ml oleje
2 ks stroužků česneku
1 ks snítky čerstvého rozmarýnu
1 ks malé cibule

 

Postup

Steaky z tuňáka SASHIMI omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
Omyté papriky rozkrojíme, vyjmeme jádra, nakrájíme na kousky přibližně velké jako tuňák a cherry rajčata omyjeme. Cibuli na špíz oloupeme a pokrájíme na větší kousky. Oloupanou cibuli rozmixujeme s nasekanými rozmarýnovými lístky, oloupanými stroužky česneku, solí a mletým pepřem, pak přilijeme olej a ještě jednou krátce promixujeme. Rajčata, nakrájené papriky, cibuli i tuňáka vložíme do připravené marinády a necháme chladit 2 – 8 hodin, pak je vyjmeme z marinády a střídavě napichujeme na špíz (na každou porci jsou 2 malé špízy). Tuňákové špízy grilujeme kolem 3minut tak aby masíčko bylo uvnitř ještě krásně růžové, pak podáváme s měsíčky citronu a čerstvou bílou bagetou.

IMAG5874

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *