Tuňákové steaky s brusinkovou omáčkou

tuna-fish-954073_960_720Tuňák celý

 

Suroviny

steaky z tuňáka
hladká mouka
smetana ke šlehání
kompotované brusinky
med, česnek
sojová omáčka
čerstvě mletý pepř
mořská sůl
olivový olej extra virgine
špetka čerstvě mletého muškátového oříšku

 

Postup

Steaky tuňáka osolíme, opepříme, posypeme čerstvě strouhaným muškátovým oříškem a pečeme z obou stran na rozpáleném olivovém oleji. Z každé strany cca 3 až 4 minutky. Hotové steaky uchováváme v teple. Postačí v alobalu. Výpek zasypeme lžící hladké mouky, osmahneme, vařečkou odškrábeme všechny přípečky a zalijeme smetanou. Stále mícháme a do omáčky se snažíme rozpustit veškeré zbytky z opékání rybích steaků. Přidáme brusinky, med, strouhaný česnek, sojovou omáčku a dochutíme solí a čerstvě drceným pepřem. Tunákové steaky podáváme podlité smetanovo-brusinkovou omáčkou.

 

sushi-708433_960_720

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *