Tuňákový steak s paprikovými brambory

Tuňák
Tuňák

Suroviny

2 steaky z tuňáka
nové brambory – pokrájené na 1 cm plátky
cherry rajčátka
červená paprika
červená cibule
chilli paprička
2 stroužky česneku
tymián
sůl
pepř
olivový olej

Postup

Troubu předehřejte na 200ºC. Dáme tuňáka do misky, osolíme, opepříme, přidáme olej, stroužek česneku, lístky z jedné snítky tymiánu, promícháme a necháme marinovat. Brambory, papriky, cibuli a chilli dáme do zapékací nádoby spolu s olejem (stačí málo, brambory i papriky pustí vodu, může se malinko podlít), osolíme a pečeme asi 20 minut, až budou brambory měkké. Do pánvičky dáme zbylý česnek a tymián, až začnou syčet, přidáme rajčátka, trochu osolíme a chviličku povaříme. Na grilovací pánev dáme osušené plátky tuňáka papírovou utěrkou a grilujeme cca minutu po každé straně, aby střed zůstal středně propečený. Na talíři pak servírujeme s brambůrkami a tuňáka přelijeme rajčaty.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *