Zapékaná Treska

Treska obecná
Treska obecná

Suroviny

Treska
4 brambory
1 cibule
½ lž. sladké papriky
3 lž. zakysané smetany
100gr strouhaného sýra
20g másla
strouhanka
150 ml smetany ke šlehání
tuk na vymazání

Postup

Rybu očistíme a nakrájíme na silné plátky a dáme vařit na 5 minut do slané vody. Potom z ryby stáhneme kůži, vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme na nakrájíme na plátky. Cibuli si nakrájíme najemno. Zapékací mísu si vymažeme a poklademe do ní plátky brambor a cibule. Posypeme mletou paprikou a přidáme zakysanou smetanu. Na to poskládáme kousky ryby a zasypeme sýrem. Navrch rozložíme plátečky másla a zasypeme strouhankou. Vše zalijeme smetanou a zapékáme asi 40 minut na 200°C. Ihned podáváme.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *