Závitky z mořského jazyka plněné špenátem a lososem

DSC_5905

Suroviny

filet z mořského jazyka
kořenová zelenina
špenátu bez stonků
losos
voda
bílé víno
Lístky čerstvé bazalky
Pažitka čerstvá
divoké koření
rybí koření
Na omáčku:
200 ml smetany
80 ml bílého vína
40 g šalotky
40 g másla
špetka mletého šafránu
sůl

Čerstvý losos
losos

 

Postup

Špenát spaříme vroucí vodou aby nám zavadnul a následně přelijeme studenou vodou a vymačkáme Lososa nakrájíme na 4 proužky. Očištěné filety mořského jazyka rozložíme, posypeme rybím kořením, poklademe špenátem a proužky lososa, poté plátky svineme a převážeme pažitkou
Do hrnce vlijeme vodu, víno, přidáme divoké koření, bazalku, očištěnou na menší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, závitky pokladem na pařáček do hrnce a pod pokličkou vaříme na mírném ohni 10 minut.
Oloupanou nadrobno nakrájenou šalotku necháme zesklovatět na rozehřátém másle, zalijeme ji bílým vínem a chvíli povaříme, potom přilijeme smetanu, přivedeme k varu, přidáme špetku mletého šafránu, povaříme do zhoustnutí, pak omáčku prošleháme, osolíme a podáváme se závitky.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *